Novi Sad
14.06.2012.
10:52 > 07:35
Za desetak dana na kioscima GSP-a pojaviće se nove mesečne markice za jul, koje će imati čak 7 nivoa zaštite kako bi se sprečilo organizovano falsifikovanje, koje je prouzorovalo najveću aferu u istoriji ovog preduzeća.
  • 15.06.2012 06:50
    @Luka
    Kaze se javna kuca, gde se upraznjava njastariji zanat na svetu

    i sada, da li se placaju te usluge ili ne
  • 15.06.2012 06:46
    Redovno kupujem mesecne markice

    i jednom prilikom pitam "ljubaznu" gospodju koja prodaje markice

    Molim vas fiskalni racun, gospodja me pogleda malo u cudu i pita
    "kakav fiskalni racun", ja, racun za kupljenu markicu za pokaznu kartu,jer GSP prodaje svoju robu-markicu
    prodavacica odgovori " na markici pise cena"

    E sada se pitam zasto GSP NE IZDAJE racun za kupljenu markicu, bez obzira sto je na markici odstampana cena

    i u prodavnicama je istaknuta cena ispod svakoga artikla i opet se MORA IZDAVATI fiskalni racun

    GSP kao i Kinezi koji su vlasnici prodavnica NE IZDAJU fiskalne racune
  • 14.06.2012 23:27
    za luku
    al je tebi dobro sta nalupa pobogu idi na pecanje smiri zivce nije tebi lako
  • 14.06.2012 18:34
    Necu da ih branim al pored njih ima jos puno lopova u ovom gradu.
    Pocev od Elektrovojvodine koji iskljucuju ljudima struju zbog duga od hiljadu ili dve dinara a likove koji neplacaju godinama niko nedira.
    JKP Lisje koji jednu sahranu naplacuju od 45 000 pa nagore.
    Ima ih jos al ako budem navodio sve primere ostacu pored tastature celo vece.
  • Zbunjeni ekonomista

    14.06.2012 18:16
    da mi se pojasni...
    izrada starih markica 2din po komadu novih 5din, i pazi sad izjavu "Dobar deo toga ćemo iskompenzovati putem naručivanja manjeg broja karata, a očekujemo i bolju prodaju"
    who shot who in a what now?
  • ZoranNS

    14.06.2012 15:59
    Pozdravljam svaku novinu
    Pozdravljam svaku novinu koja će da spreči ili smanji krađe. Što kritika protiv GSP-a, mi smo lopovi i zato poskupljuju karte, ukrali bi čoveku oko iz glave, a ovamo se pravimo pametni i fini, kao "oni" lopovi.
  • bomel

    14.06.2012 14:43
    I sad grupa koja falsifikuje "dogovori" se sa kontrolorima i opet kradu koliko mogu... Kad su pare drzavne, nikoga nije briga za njih... U taj gsp treba da udje neka policija i inspekcija za visoki kriminal pa da iskontrolise poslovanje prethodnih deset godina... Robijalo bi se tu zasigurno...
  • neprevedena021

    14.06.2012 14:02
    Bruka
    UV lampe? Da neće im trebati i komplet za utvrđivanje DNK ? Što ih lepo nisu pohapsili i promenili štampariju?Markice čija je nabavna cena bila 2 dinara, sada će biti 5 dinara? Ko će da plati razliku ? I čuvene UV lampe? Kakva pljačka i laganje za medije!
  • kris

    14.06.2012 13:34
    @Anonimus
    I šta bih uradio da sam ih prijavio? Šta bih uradio da prijavim, npr, pola Doma zdravlja na Limanu čiji doktori te primaju samo kada ih fino podmažeš?
    U celoj zemlji su mafijaši zaštićeni, vlada sistemska korupcija, i svako je "zemljak" sa nekim. Nisam ja kriv što nemam rodno selo u Hercegovini koje je "odma ispod Vladinog", pa da me neko još i shvati ozbiljno ako nekog prijavim.

    Jedna velika, kriminalna, incestuozna porodica.
  • luka

    14.06.2012 13:00
    ma da
    Pa vi ste bre ljudi lopovi jedni...JGSP u prevodu znaci da ste Javno,Gradsko Saobracajno Preduzece...Znaci prevoz putnika treba da bude besplatan i od grada da dobijate pare kao i sto dobijate samo se pravite blesavi,dobili ste i nekoliko autobusa sto cutite,dobijate gorivo upola cene kao sto cutite,imate svoje radnike koji vam rade generalke autobusa...Cene karata vam nisu normalne...pa ja za te pare natocim benzin i vozam se za ceo mesec na svim relacijama...Umesto da spustite cenu da ima sto vise putnika vi nabijate cenu.Za cenu karte ja moram sesti na mesto,moram da sam osiguran,da dodjem na vreme u grad a sta ja dobijam od svega toga???NISTA.Odakle vama pravo da nabijate tolike cene karti?I trebaju da falsifikuju i da vas kradu..
  • Pop

    14.06.2012 11:58
    Naravno da će sud vratiti radnike na posao. Zašto. Ceo dokaz je svedočenje jednog iz navodne grupe da se to radilo. E taj je dao otkaz u GSP i sledećeg dana dobio posao u Toplani. Ne postoje nikakvi fizički dokazi da je bilo falsifikovanja. Kod nijednog osumnjičenog nisu nađene falsifikovane markice, niti su pronađene dve markice istog serijskog broja. Falsifikovanja jeste bilo zaista, ali ga je za sada nemoguće dokazati ili prišiti ljudima protiv kojih je Bogaroški podneo krivične prijave. Ne kažem da oni nisu krali, ali im nije moguće dokazati. Ono što je direktor trebao da uradi jeste da podigne krivične prijave, a osumnjičene suspenduje do okončanja istražnih radnji. Ovako je izleteo pred rudu. Sud će ih vratiti na posao. GRAS će da im plati zaostale plate s zateznom kamatom. Onda će oni da tuže GRAS za povreu ugleda, časti i dostojanstva kao i Bogaroškog za klevetu i onda ćemo lepo MI da to sve platimo iz svojih džepova.
  • Ovca

    14.06.2012 11:53
    Baš se pitam već duže vreme šta bi sa tom aferom , jer ste članak na ovu temu jedino vi objavili jednom , a posle niko ni ne spominje . Istraga ...informacije u kojoj je fazi istraga ... hmmm...mislim da je pojeo vuk magarca .
    Prosto me guši ogorčenje u kakvoj "državi" mi prolazi život i gde mi deca odrastaju . Tu ne mislim samo na ovu aferu nego uopšte na celu državu , svaki segment bilo čega u ovoj državi .Nama je i Bog reko laku noć ...
  • 14.06.2012 11:49
    @Kris
    Znao si? Nisi prijavio... zašto?
  • 14.06.2012 11:39
    Konkurencija?
    A da oni malo novca ulože u opremanje autobusa i poboljšanje prevoza a ne u utvrđivanje lopova u svojoj firmi. Grad bi već jednom trebalo da dozvoli konkurenciju. Još će ispasti da smo trebali spasiti Devića i njegovu stanicu, ovako...
  • brr

    14.06.2012 11:15
    neverujem
    boze pa kako ce onda funkcionisati, ako niko nije sankcionisan a direktor bio ljut sto je procurelo u medije a ne ko je stanco pa onda te iste salje malko da se odmore a onda onomad iz drugog Javnog primi saradnicu koja je uzela kintu jer tamo ima viska pa onda..............
  • kris

    14.06.2012 11:03
    njutn
    'Ajd da im verujemo da će ostati ista cena... Inače za tu krađu markica se neće oprati sledećih 50 godina, još od 90-ih je ceo grad znao da se u tu masovno krade a niko ništa nije radio. I ove su pohapsili jer je verovatno neko ostao kratkih rukava.
  • koko

    14.06.2012 11:00
    oprema NASSA
    hahah ako budu znali da ih koriste :p

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna